creatief cv

Origineel en creatief cv template


Niks is zo belangrijk bij een sollicitatie als een eerste indruk. Dat geldt ook bij het bekijken van een cv. Een origineel en creatief cv maken wordt steeds belangrijker tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan. Sollicitanten verzinnen tegenwoordig de meest opvallende en leukste manieren om de aandacht van de werkgever te trekken. Een creatief cv kan in de vorm van een poster, een infographic, een verpakking of bijvoorbeeld gedrukt als menukaart wanneer je solliciteert als chef. Het is bijna onmisbaar als je bovenop de stapel wil belanden bij je volgende sollicitatie. In dit artikel laat ik je een aantal creatieve cv’s zien, vind je een aantal voorbeeld templates en kun je snel zelf aan de slag.

Voorbeelden creatief cv

  • creatief cv example 1

Creatief cv maken met een cv template

Als je zelf geen ster bent in vormgeven, kun je met de cv generator makkelijk een cv-template vinden die je met een aantal stappen simpel naar je hand zet. Het is verstandig om een template te kiezen die op een professionele en elegante manier laat zien wie jij bent en die dus bij je past. Bovenstaande voorbeelden zullen in InDesign, Photoshop of Illustrator gemaakt zijn en vereisen wat kennis en ervaring in het werken met deze programma’s. Onderstaande voorbeelden zijn gemaakt met de cv generator. In 3 eenvoudige stappen maak je voor snel en eenvoudig een creatief en overtuigend cv.

Originele cv templates

  • Creatief cv 1

Voordat een werkgever je naam op je cv heeft gelezen, heeft hij al een indruk van jou door de opmaak van je cv. Voor slechts €2,95 maak jij in een handomdraai ook zo’n origineel cv. Waar wacht je nog op?!

Tekst en beeldgebruik in het cv

Het gebruik van beeld in plaats van tekst, in de vorm van grafiekjes of staafdiagrammen, is vaak erg nuttig. Op die manier voorkom je dat je cv alleen maar uit tekst bestaat en wat saai overkomt. Daar staat tegenover dat je ook niet moet doorslaan met kleurtjes en verschillende lettertypes omdat dit meestal niet professioneel oogt.

Let er ook op dat je een template kiest dat past bij de functie waarnaar je solliciteert. Bij een cv van een grafisch vormgever verwacht een hr-medewerker waarschijnlijk visueel vuurwerk, terwijl bij een secretaresse orde en netheid veel meer op z’n plaats is.

Opslaan en versturen van een creatief cv

Voordat je het cv opslaat voer je het best een laatste check uit. Je kunt hiervoor het beste de cv check list gebruiken zodat je zeker weet dat je niks vergeten bent en je cv klaar is om verstuurd te worden. Let er hierbij op dat de nieuwe tekst past en niet wordt afgebroken. Voorkom ook dat er ergens nog resten van een lorum ipsum proeftekst of foute gegevens staan.

Zorg er altijd voor dat je je cv in PDF-formaat opslaat. Dit bestandsformaat zeer geschikt voor een cv. Bij een PDF-bestand wordt de opmaak behouden en zo voorkom je dat onderdelen verspringen bij het opslaan en versturen van je cv. Dit zou toch zonde zijn?