cv voorbeeld schoonmaak

Cv voorbeeld schoonmaak / housekeeping + gratis voorbeelden

Als je op zoek bent naar een baan als schoonmaker / schoonmaakster of in de housekeeping is het verstandig om een professioneel cv op te stellen. Het beroep schoonmaker (m/v) kan veel verschillende dingen inhouden. Schoonmaken gebeurt overal: in huizen, op scholen, in fabrieken, ziekenhuizen en kantoorpanden, in de horeca, hotels, maar ook buiten in parken, (speel)pleinen, straten en in het openbaar vervoer of op stations: het is te veel om op te noemen. Met een professioneel cv kun jij je onderscheiden in de schoonmaakbranche. Het is belangrijk om te laten zien welke kwaliteiten, ervaringen en eigenschappen je in huis hebt. In dit blog geef ik een aantal tips en deel ik ook een voorbeeld cv schoonmaak / housekeeping.

Lees hier alles over het maken van een professioneel cv.

Werkzaam in de schoonmaak sector

Er worden veel verschillende termen gebruikt naast schoonmaker / schoonmaakster. Een aantal voorbeelden zijn dan ook housekeeping, huishoudelijke hulp / hulp in de huishouding, interieurverzorger en het in onbruik geraakte woord ‘werkster’. Het is dan ook slim om op al deze termen te zoeken ipv alleen schoonmaker / schoonmaakster wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Schoonmakers doen belangrijk werk: zij zorgen voor hygiëne en zonder schoonmaak zou het op veel plekken een zooitje worden. Schoonmaken is een ondersteunende of facilitaire bezigheid: door de boel op te ruimen en schoon te houden, kunnen andere mensen hun werk doen of opleiding volgen zonder zich druk te hoeven maken om het schoonhouden van de ruimtes. 

cv voorbeeld schoonmaak / housekeeping

 • cv voorbeeld schoonmaak 4
Zelf snel een cv maken dat aan alle eisen voldoet en er aantrekkelijk uitziet zodat je direct kunt starten met solliciteren? Met de cv generator maak je in 3 stappen cv dat voldoet aan alle eisen om effectief te solliciteren (2,95).

Waar moet ik op letten bij het maken van een cv?

Het opstellen van een cv lijkt een eenvoudig klusje maar als je gaat beginnen blijkt het vaak lastiger dan gedacht. Als je je cv gaat invullen via bijvoorbeeld cvster.nl dan denk je vaak terug aan alle banen die je in het verleden gehad hebt, welke kennis je hebt opgedaan en welke bagage jij meeneemt voor deze nieuwe baan als schoonmaker / schoonmaakster. Je begint altijd met je meest recente baan en werkt zo terug verder in het verleden. Daarbij noem de jaartallen en de naam en locatie van het bedrijf. Vermeld ook je opleiding, trainingen en/of certificaten en voeg hobby’s toe om je cv persoonlijker te maken.

Gebruik deze checklist zodat je geen enkel onderdeel vergeet.

Belangrijke eigenschappen binnen de schoonmaak / housekeeping

Schoonmakers hebben een actief beroep en zijn de hele dag druk in de weer. Als schoonmaker weet jij van aanpakken, ben je dienstverlenend en heb je oog voor detail. Je werkt gestructureerd en bent schoon en netjes. Een hoop belangrijke eigenschappen die je moet bezitten en die je zeker moet noemen op je cv. Een aantal andere eigenschappen die jij als schoonmaker bezit:

 • Zelfstandig
 • Gedisciplineerd
 • Secuur
 • Aanpakker
 • Gemotiveerd
 • Gastvrij
 • Flexibel
 • Sociaal
 • Resultaatgericht
 • Initiatiefrijk
 • Vriendelijk
 • Gestructureerd

Het benoemen van deze eigenschappen en daarbij een toelichting geven op het cv of in de sollicitatiebrief waarom deze eigenschappen bij jou passen maken jou sollicitatie op de desbetreffende vacature sterker. Je kunt ook je eigenschappen verwerken in het persoonlijk profiel, ook wel profielschets genoemd.

Lees hier meer over het maken van een persoonlijk profiel of profielschets

Voorbeeld van een profielschets van iemand in de schoonmaak / housekeeping:

Gastgericht en oog voor detail typeren mij het best. Ik weet van aanpakken en stop pas als het werk klaar is. Ik werk secuur, overzichtelijk, ben vriendelijke en gastvrij.