cv voorbeeld student

Cv voorbeeld Student + gratis downloads.

Wanneer je student bent komt er een moment dat je op zoek gaat naar een leuke stage of een nieuwe bijbaan. Om deze leuke stage of bijbaan binnen te halen dien je te vaak te solliciteren met een curriculum vitae (cv) en sollicitatiebrief. Jouw cv is de eerste indruk die een bedrijf van je krijgt. Jezelf zo goed mogelijk presenteren is dus ontzettend belangrijk bij het maken van cv. Je dient het maken van een cv dan ook de juiste aandacht te geven. Dit zal je als student veel tijd en moeite besparen bij sollicitaties. Daarbij wil natuurlijk in no-time die droomstage of populaire bijbaan weten te bemachtigen. In dit artikel deel ik een aantal handige tips en een cv voorbeeld student. Dit cv voorbeeld kun je hieronder ook gratis downloaden.

Hoe maak ik een student cv?

Een student cv laat iemands passie voor leren en het vermogen om informatie te onthouden zien. Studenten zijn over het algemeen goed in samenwerken, nemen deel aan onderwijssessies in groepsverband en hebben goede communicatie- en timemanagement vaardigheden. Omdat studenten vaak nog geen lange loopbaan hebben is opleiding het focuspunt van het student cv. Vermeld dan ook alle onderscheidingen en hoge cijfers die je hebt ontvangen of gehaald. Daarbij wil je ook bijzondere prestaties of leiderschapstaken vermelden. Dit zorgt ervoor dat je cv sterker en indrukwekkender wordt.

Het a-chronoligsche cv waarbij jouw vaardigheden en ervaringen opgesomd worden naar tijdsvolgorde is de meest populaire vorm voor een curriculum vitae. Ook voor studenten is deze vorm uitermate geschikt. Je somt alle belangrijke informatie op onder een aantal vaste kopjes: opleiding, stages, cursussen, extracurriculaire activiteiten, etc. Je begint met de meest recente gebeurtenis en werkt zo terug in de tijd. Lees hier meer over de inhoud van het cv.

Cv voorbeeld Student

 • cv voorbeeld student
  cv voorbeeld student
Een overzichtelijk cv met duidelijk layout is snel te begrijpen voor recruiters en werkgevers. Met de cv generator maak je voor de prijs van een biertje binnen een paar minuten een professioneel en perfect cv. Je kunt bijvoorbeeld bovenstaande templates gebruiken en in slechts 3 stappen heb je een cv dat voldoet aan alle eisen om effectief te solliciteren om jouw droombaan of stage te bemachtigen.

Maar hoe maak je nu zo’n top cv zoals in bovenstaande sjablonen? Download hieronder gratis de cv templates voor studenten:

Een student cv is niet: one size fits all.

Je dient je curriculum vitae voor iedere sollicitatie aan te passen naar de wensen en eisen gevraagd in de vacature. Heb je geen zin om voor iedere sollicitatie een nieuw cv te maken? Zorg dan voor een sterk basis-cv waarin je alles wat je aan werkervaring, nevenactiviteiten, opleidingen en cursussen gedaan hebt deelt. Dit basis cv pas je iedere keer aan naar de baan waarop je solliciteert. Zo creëer je met minimale effort telkens opnieuw een perfecte match tussen jouw en de functie waarop je solliciteert.

Wat mag er niet ontbreken in het student cv

Basis gegevens zoals relevante werkervaring, opleidingen en vaardigheden mogen natuurlijk niet ontbreken op het student cv.

Persoonlijk profiel Student

Wil je extra indruk maken dan presenteer je jezelf in een persoonlijk profiel, ook wel profielschets genoemd. Hierin beschrijf je kort wat je motiveert en drijft en benoem je unieke persoonlijke eigenschappen. Een voorbeeld:

Hardwerkende student op zoek naar een leuke uitdaging. Wil zijn vaardigheden en passie inzetten om de missie van een onderneming op online platformen vorm te geven. Beschikt over gevorderde computervaardigheden, waaronder diverse online advertentiekanalen, social-mediaplatforms en office-programma’s.

Lees hier meer over het persoonlijk profiel.

CV voorbeeld Student: Opleidingen

Vermeld hier alle opleidingen, diploma’s en certificeringen die jij als student al binnen hebt. Ook onderscheidingen mogen hier genoemd worden. Een voorbeeld:

 • Msc. Marketing Universiteit Utrecht, 2017-2018, Specialisatie Marketing Management, Cijfer: 8
 • Bsc. Bedrijfskunde, Univeristeit van Tilburg, 2014-2017, Cijfer: 7.6
 • ….

CV voorbeeld Student: Vaardigheden

Een uitstekend student cv bevat ook vaardigheden. Benoem hier de vaardigheden die jij bezit en waar je potentiële werkgever naar op zoek is in een kandidaat. Zorg er er dus voor dat je de vacature goed bekijkt en dat je dus solliciteert met de juiste vaardigheden op je cv. Zie een voorbeeld hieronder:

 • Social-media platforms
 • Office
 • Communicatief vaardig
 • Photoshop
 • ….

Puntjes op de i

Persoonsgegevens? Check. Opleiding? Check. Foto? Check. Om er zeker van te zijn dat je cv er superstrak en professioneel uitziet deel ik nog een paar laatste tips:

 • Zet je naam in de header van het cv. Zo valt je naam extra op, ben je makkelijk vindbaar en word je beter onthouden
 • Maak je cv nooit langer dan 2 A4’tjes
 • Maak je cv overzichtelijk. Werk met tussenkopjes, strakke uitlijning en gebruik bullets en witregels. Dit maakt je cv beter leesbaar.
 • Gebruik je hyperlinks in je cv? Bijvoorbeeld naar je LinkedIn profiel of persoonlijke blog. Zorg er dan voor dat deze makkelijk leesbaar zijn.
 • Gebruik een representatief e-mailadres. Een e-mailadres zoals sanne_xoxo@hotmail.com kan echt niet wanneer je op zoek gaat naar een professionele stage of leuke bijbaan.
 • Print je cv altijd even uit. Op papier vallen kleine foutjes nu eenmaal beter op.
 • Laat je cv altijd checken door iemand. Vier ogen zien meer dan twee en een typefout is zo gemaakt. Dit is een echte no go tijdens een sollicitatie.